UKK – usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset kysymyksiin, joita meiltä yleisimmin kysytään.

Voit olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme p. 020 7756340 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min, alv 24%) tai myynti@polaria.fi.

Yleistä

Kestävätkö kalusteet roiskevettä?
Kyllä, Polaria kylpyhuonekalusteet on valmistettu teräksestä ja pintakäsittelynsä ansiosta kestävät erittäin hyvin roiskevettä ja kosteutta.

Onko Polaria kalusteet valmistettu vastuullisesti?
Vastuullisuus on aina ollut meille tärkeää ja tunnemme arvoketjumme. Vastuullisuus on työmme keskiössä: haluamme olla hyvä työnantaja työntekijöillemme, tuottaa vastuullisia tuotteita ja työskennellä vastuullisten kumppaneiden kanssa, toimia hyvänä esimerkkinä paikallistasolla ja olla hyvä ympäristöllemme. Katso lisää täältä.

Miten kierrätän käytöstä poistettavan Polaria-tuotteen?

  • Valolla olevat peilikaapit SER-kierrätykseen
  • Altaat kivijätteeseen
  • Muut terästuotteet metallikeräykseen
  • Peilit sekajätteeseen

Saako peilikaappiin tai muihin tuotteisiin varaosia?
Tuotteisiimme on saatavana varaosia ja jälleenmyyjinämme toimivat rautakaupat. Löydät linkin jälleenmyyjiin tästä. Varaosia on saatavana lähes kaikkiin tuotteisiimme. Myös valonsuojia, peilejä, vetimiä sekä saranoita on saatavana erikseen. Varaosavalikoimaan pääset täältä.

Miten pitkä takuu tuotteessa on?
Tarjoamme kaikille teräksestä valmistamillemme kylpyhuonekalusteille 10 vuoden takuun 1.10.2019 alkaen valmistetuille tuotteillemme.  Polaria-tuotemerkin tuotteisiin sisältyvillä sähkökomponenteilla on viiden vuoden takuu ja muuhun tuotevalikoimaan sovellamme kahden vuoden takuuta. Lue takuulauseke täältä.

Mistä löytyy tuotteiden asennusohjeet sekä kiinnityskohtien mitat?
Polarian kotisivuilta materiaalipankista. Mittapiirrokset löytyvät kyseisen tuotteen kohdalta tuotekortista.

Mistä Polarian tuotteita voi ostaa?
Jälleenmyyjät näet oheisen linkin takaa: https://polaria.fi/jalleenmyyjat/

Missä Polaria-tuotteet valmistetaan?
Kaikki teräksestä valmistettavat Polaria-kalusteet valmistetaan tehtaallamme Mäntyharjulla. Maahantuomme altaat, peilit ja avusteet.

Altaat ja allaskaapit

Mitkä allaskaapit ja altaat sopivat yhteen?
Melkein kaikki altaat ja allaskaapit mallistostamme ovat ainoastaan keskenään yhteensopivia. Nimi on näissä tuotteissa hyvä yhteensopivuuden tae. Esimerkiksi Carina 500 -allas käy yhteen Carina 500 -allaskaapin kanssa. Noval ja Stila -kalusteissa on tasomainen yläosa ja niiden päälle voi sopia myös jokin muu tasomainen allas tai muu erillinen taso. Sopivuus on kuitenkin asiakkaan varmistettava aina tuotekohtaisesti. Allaskaapit löydät tämän linkin takaa.

Tarvitseeko allas aina allaskaapin alapuolelleen vai voiko altaan asentaa yksinään?
Pääosin kyllä tarvitsee, mutta Mille sarjan altaita voi käyttää myös ilman allaskaappia ja altaaseen on erikseen ostettavissa kannakkeita. Huomioithan seinärakenteen kestävyyden, mikäli allas asennetaan ilman allaskaappia.

Käykö Polarian allaskaappeihin muut kuin Polarian omat mallit?
Pääasiassa valmistamamme allaskaapit sopivat oman valikoimamme altaisiin. Valmistamme kuitenkin allaskaappeja myös Ido Glow -sarjan altaille. Niiden sopivuus Idon eri allasmaleihin selviää mallinimen numerosarjasta. Stila ja Noval allaskaappeihin voi sopia myös jonkun muun valmistajan tasomainen allas, mutta sopivuus on asiakkaan tarkistettava aina tuotekohtaisesti.

Voiko allaskaappiin tehdä itse aukkoja putkituksia varten?
Valitettavasti tuotteisiimme ei pysty tekemään jälkitöitä. Teräs on käsitelty nanokeraamisella pinnoitteella sekä polttomaalattu pulverimaalilla, joten leikkaus altistaa käsittelemättömän teräksen kosteudelle. Jälkikäteen tehtävät muutostyöt poistavat tuotteelta 10 vuoden takuuajan.

Valaisinpeilikaapit

Voiko vanhaan, loistevalolla olevaan VPK-kaappiin vaihtaa LED-putken?
Mikäli kyseisessä kaapissa on sähköistyksessä kuristin, loisteputken tilalle voi vaihtaa tuotteeseen soveltuvan LED-putken. Samalla sytyttimen tilalle on vaihdettava led-starter, mikäli epävarmuutta asian suhteen, kannattaa asia tarkistaa sähköalan ammattilaiselta. Katso VPK-kaapin valonlähteen vaihto LEDiksi täältä.

Milloin märkätiloissa valaisinpeilikaapissa pitää olla vikavirtasuojakytkin?
Jos sähkökeskuksessa ei ole vikavirtasuojausta pistorasioille, tulee valaisinpeilikaapin olla vikavirtasuojattu. Mikäli sähkökeskuksessa on vikavirtasuojaus, ei kaapissa sitä saa enää olla.

Miten vaihdan valonsuojan peilikaappiin?
VPK & VPK-S: Katkaise virta valaisimesta – purista peukalolla muovisuojan alareunaa ylöspäin varovasti siten, että reuna irtoaa urastaan – muovisuoja irtoaa. Katso valonsuojan vaihto-ohjevideo täältä. Lumena ja Klara: Valonsuoja on sähköalan ammattilaisen vaihdettava.

Valaisinpeilikaapin pistorasiaan tulee virta, mutta valaisimeen ei. Mitä teen?
Tarkista ensin, onko loisteputki viallinen. Mikäli se on kunnossa, on sähköalan ammattilaisen tarkistettava sähkökytkennät asennusohjeen mukaisiksi. Asentajalle huomio! Jos valolle ja pistorasialle ei ole erikseen omaa ryhmäjohtoa, on L1 ja L2 yhdistettävä johdinlenkillä (0,5 mm2).

Saako peilikaapin pistorasiaan jatkuvan virran?
Peilikaapin pistorasiaan saa jatkuvan virran ja valaistuksen valokatkaisimen kautta, mikäli talon sähköjärjestämä mahdollistaa sen. Sähkötyöt tulee aina suorittaa valtuutetun sähköalan ammattilaisen toimesta.

Muut kylpyhuonetuotteet

Tarvitseeko allaskaappiin tai pyykkikaappiin laittaa kalustejalat?
Tuotteet ovat seinäkiinnitteisiä ja allas- ja pyykkikaapit toimivat täysin ilman kalustejalkojakin, mutta mikäli kaapeille haluaa lisätukea, niihin voi kiinnittää kalustejalat. Kalustejalat löytyvät varaosavalikoimastamme ja käyvät suoraan allaskaapin tai pyykkikaapin pohjassa oleviin reikiin.

Voiko tuotteisiin vaihtaa/tilata muun vetimen?
Kalusteissa on rei’itys valmiina vetimille. Vetimen reikäväli on standardin mukainen, joten vetimet ovat vaihdettavissa. Tarkistathan reikävälin ennen uusien vetimien hankintaa.

Miten irrotan laatikon allaskaapista?
Ohjeet laatikon irrottamiselle löytyy materiaalipankistamme kyseisen tuotteen ohjeen kohdalta.

Saako pyykkikaappeihin lisäkoreja?
Kyllä, valikoiman löydät nettisivuiltamme  ja tuotteet ovat tilattavissa jälleenmyyjiemme kautta.

Miten lähelle suihkua kalusteet voi asentaa?
Sähkölaitteista kylpyhuoneessa on määrittänyt Suomen Standardisoimisliitto SFS. Lisätietoja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin sivuilta. Muiden kalusteiden osalta ei varsinaista määritelmää ole.

Käykö Nivella-korokkeet kaikkiin WC-istuimiin?
Nivella WC-korokkeet soveltuvat kaikkiin yleisimpiin markkinoilla oleviin WC-istuimiin yksinkertaisen kiinnitysmekanismin ansiosta.

Varaosat

Mitä varaosia Polaria-tuotteisiin saa?
Peilikaapin saranat, valonsuojat, peilit ja lamput. Varaosissamme on myös laaja valikoima erilaisia vetimiä, kalustejalkoja ja vesilukkoja allaskaappeihin. Kylpyhuonekaappien varaosiin kuuluvat myös eri kokoiset korit ja valaisinpeilikaappien irtohyllyt. Varaosia voi kysellä jälleenmyyjiltämme.

Voiko Polarian tuotteisiin ostaa varaosia? Mistä?
Kyllä voi, varaosat ostettavissa jälleenmyyjien kautta. Mikäli heillä ei ole kyseistä tuotetta hyllyssä, voivat tilata tarvittavan osan Polarian tehtaalta. Jälleenmyyjäketjut löydät tästä linkistä.