Kokoonpanotyöntekijä Jarmo

Jarmo nostaa rivakasti peilikaapin rungon työpöydälle ja ryhtyy kasaamaan valaisinpeilikaappia valmiiksi. Peilikaapin teräksinen runko saa nopeasti ylleen erilaiset irto-osat, kuten sähköistyksen, valon, valonsuojan, peiliovet, saranat sekä vetimet.

Jarmo on yksi neljästä kokoonpanotyöntekijästä, joka vastaa peilikaappien kasaamisesta. Hommaa tehdään pareittain: toinen aloittaa kokoamisen, ja toinen viimeistelee ja pakkaa valmiin tuotteen. Töiden tekemistä vauhdittavat äänikirja kuulokkeissa tai työparin kanssa viljeltävä huumori.

Aikaisemmin Jarmo on työskennellyt muun muassa tehdastyöntekijänä sekä ajanut koulukyytejä. Koronapandemia pakotti Jarmon etsimään uutta suuntaa, ja Polaria tarjosi hänelle mahdollisuuden:

Keväällä 2020 koulut siirtyivät etäopetukseen, ja samalla koulukyydit jäivät ajamatta. Viikon ajan vietin aikaa kotona miettien, mitä voisin tehdä. Polaria oli ensimmäinen paikka, johon otin yhteyttä ja siitä lähtien olen ollut täällä, Jarmo muistelee hymyillen.

Ensimmäiset puoli vuotta Jarmo työskenteli Polarian varastossa, mutta sen jälkeen työpiste on sijainnut peilikaappien kokoonpanossa. Työ on vaihtelevaa, sillä kasattavia tuotteita on useita erilaisia. Kasauksen lisäksi työhön liittyy olennaisesti myös laadunvalvonta.

Polarialla työaika on Jarmon mielestä täydellinen. Arkisin hän aloittaa työpäivän aamukuudelta ja lopettaa puoli kolmen aikaan iltapäivällä. Viikonloput ovat vapaita, mikä antaa mahdollisuuden rentoutua ja keskittyä omiin harrastuksiin. Jarmon vapaa-ajan aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa maanpuolustustoiminta sekä frisbeegolfin pelaaminen. Aikaa tulee vietettyä työkavereiden kanssa myös vapaa-ajalla.

Täällä tehdään paljon käytännön asioita
työhyvinvoinnin eteen.

Kokoonpanotyöntekijä Jarmo

Työssä jaksamista tukee työnantajan panostus työhyvinvointiin.

Täällä tehdään paljon käytännön asioita työhyvinvoinnin eteen. Työpisteiden ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Viikoittain on tarjolla tuoreita hedelmiä ja kuumina kesäpäivinä ilahduttaa kylmät virvokkeet ja taukotilan pakastimesta löytyvät jäätelöt, kertoo Jarmo.

Kurkkaa videolta miltä Jarmon työpäivä näyttää.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi